Speciaal voor jou geselecteerde boeken

Overal zijn boeken te vinden over de thema's werkgeluk, wellbeing, werktevredenheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Wij hebben voor jou de meest aansprekende boeken over deze onderwerpen verzameld. Neem snel een kijkje!
Werkgeluk!


In 'Werkgeluk!' doorloop je de zes stappen die duidelijk maken wat jij nodig hebt om in je werkzame leven gelukkig en succesvol te zijn. 'Werkgeluk!' is mede tot stand gekomen dankzij de bijdrage van dertig topmanagers, die door de auteur zijn geïnterviewd. Het boek bevat vele quotes waarin deze managers openhartig vertellen over hun persoonlijke ervaringen.Werken aan werkgeluk


Gemiddeld brengen we zo'n 70.000 uur van ons leven door met werken. Gelukkige mensen doen dit vaak gezonder, hebben betere sociale relaties en ervaren minder stress. Goede redenen om eens te kijken naar je eigen werkgeluk en hoe je dit in jouw organisatie (verder) kunt helpen vergroten. Hoe zorg je voor meer geluk in jouw eigen werk? Het boek helpt je verder.

Drive at work


Kun jij nog nadenken op kantoor? Permanente bereikbaarheid, een overvolle mailbox en lange vergaderdagen ondermijnen onze productiviteit. Toch kun je het verschil maken door doelgericht te duiken en slim te surfen. 'Dive at work' biedt je de juiste tools om in tijden van artificiële intelligentie en robots opnieuw grip op je werkdag te krijgen.Happiness at work


In 'Happiness at work' deelt Jessica

Pryce-Jones de resultaten van vier jaar onderzoek. Het boek beschrijft hoe men gelukkig kan zijn op het werk. Onderwerpen zoals het nut van werkgeluk, onderzoek naar de reis, bijdrage van binnenuit en van buitenuit, worden behandeld.

Werkgeluk werkt


Als het goed gaat met je werknemers, gaat het goed met jouw bedrijf. Gelukkige medewerkers die doen wat bij ze past, leveren namelijk aantoonbaar betere resultaten. In dit praktische boek wordt duidelijk wat jij als HR-professional of manager kunt doen om aan de slag te gaan met werkgeluk. Aan de hand van het Klaver 4-model word je met diverse tools begeleid bij het implementeren van werkgeluk in jouw organisatie. Dit model geeft inzicht in de vier pijlers van werkgeluk en laat bovendien zien wat dit betekent voor ieder niveau in de organisatie.

Handboek vitaliteit


Er is momenteel veel aandacht voor de vitale medewerker: hoe kunnen mensen gezond en vitaal worden en blijven? Belangrijk is dat zonder vitale medewerkers geen gezonde organisatie bestaat. Het boek gaat in op hoe organisaties én medewerderkers vitaal kunnen worden.
Leerboek duurzame inzetbaarheid


In dit leerboek komen alle aspecten van duurzame inzetbaarheid aan de orde. Met daarbij voorbeelden voor het opzetten van beleid en waar nodig verwijzingen naar naslagwerken en websites. Het leerboek is een handzaam instrument voor diegene die zich bezighoudt met personeel en organisatie, communicatie, medezeggenschap, veiligheid en gezondheid.


HRagenda 2019: van eenrichtingsverkeer naar dialoog


Welke belangrijke HR-trends staan ons te wachten in 2019? En hoe kun je deze trends als HR-professional op de werkvloer toepassen? Prominente HR-directeuren, wetenschappers en experts delen hun toekomstvisie in dit boek. Met als eerste hoofdstuk: werkgeluk. Met de HRagenda 2019 ben je voorbereid op alle toekomstige ontwikkelingen. Van inspirerende visies naar praktische oplossingen op de werkvloer.


Volg HRcommunity