Lezen

Benieuwd naar wat er allemaal is geschreven over de employee experience? Het web staat er barstensvol mee. We hebben interessant leesvoer voor je geselecteerd. Geniet!

Employee experience:
de blauwdruk voor inspiratie

Van nature praten mensen over hun werk; successen worden gedeeld en frustraties geuit. Dat doen we na een dag hard werken, op verjaardagen, langs de lijn en in de kroeg. Met deze verhalen geven we uiting aan onze employee experience. In de ideale situatie vertellen we met passie en toewijding over ervaringen die we opdoen in ons werk, onze bereikte successen en het plezier dat we hebben met collega’s. Maar in werkelijkheid horen we vaker verhalen vol frustraties over onze leidinggevenden, slecht ingerichte HR-processen en oneerlijke behandelingen en beoordelingen. Herkenbaar? Dit artikel geeft structuur aan de emoties en de verhalen die we allemaal kennen en vertellen.

Employee Experience:
Happy people, better business

Een nieuw HR-tijdperk is aangebroken. Steeds meer organisaties beseffen dat medewerkers alleen op hun best functioneren als ze écht lekker in hun vel zitten. Als ze controle over zaken hebben, iets kunnen bereiken en kunnen bijdragen aan een hoger doel. De praktijk wijst uit: organisaties die actief werken aan het geluk van medewerkers zijn innovatiever en succesvoller. De term ‘employee experience’ mag dan pas een paar jaar in opkomst zijn, de kiem voor dit boek is zo’n 15 jaar geleden geplant. Dit gehele boek gaat in op thema's van de employee expierence. Verrijk jezelf met tientallen bladzijdes vol kennis over het onderwerp!

Wat zullen we beleven?

Alles lijkt tegenwoordig een beleving te moeten zijn, een ervaring, een experience. De klanten, de medewerkers, leveranciers, het management: iedereen moet van alles beleven. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat zijn de belangrijkste aspecten van de employee experience? Wat zijn de belangrijkste aspecten va de employee experience? Lees de tips van de HR-directeur bij Sweco en HR-directeur Employee Experience bij ABN AMRO.

De rol van leiderschap
in de employee experience

‘Wanneer je als HR aan de slag gaat met employee experience, moet je niet alleen werken aan technologie, werkomgeving en cultuur’, zegt René Brouwers, directeur van Great Place to Work Nederland. Leiderschap wordt soms over het hoofd gezien, terwijl het wel zeer bepalend is. Het is volgens Brouwers minstens net zo van belang als vertrouwen in je organisatie. Daarbij moet je leiderschap en employee experience combineren.

Employee experience boven alles

Na een trend richting meer betrokkenheid van medewerkers gaan sommige bedrijven nu een stap verder. Wat levert het op om een holistische benadering te kiezen door te focussen op de algehele beleving van de werknemer? Betrokkenheid vormt nog steeds de kern van deze nieuwe aanpak, maar er wordt ook aandacht geschonken aan de bedrijfscultuur en performance management. Want de meeste werknemers blijven niet hangen als ze zich niet thuis voelen. Als mensen het gevoel hebben dat hun werkgever aandacht schenkt aan werknemersbeleving, zal de organisatie hier de vruchten van plukken.

De toekomst van HR: creëer
de beste employee experience

Het moge duidelijk zijn: cultuur is heel belangrijk binnen de employee experience. De Lean Consultancy Group is al vier jaar op rij de nummer 1 Great Place to Work van Nederland. In dit interview met LCG’ers nemen Arjen en Anne je mee in wat hun vijf belangrijkste cultuurpijlers zijn en welke uitdagingen ze de afgelopen jaren hebben moeten overwinnen om de beste werkgever te blijven. Dit keer geen artikel om te lezen, maar gewoon lekker achterover geleund een podcast luisteren.