Artikelen van experts

Op het event staan experts die alles weten van de verschillende onderdelen binnen de employee experience. Nu alvast wat inhoudelijke kennis opdoen? We hebben een aantal mooie artikelen voor je verzameld! Klik op de buttons voor de hele artikelen en scroll naar beneden!

Eerst mappen, dan meten: zo leg je in de onboardingsfase de basis voor topperformerschap

Hoe vind en bind je de beste medewerkers? In tijden van economische voorspoed, waarin de vraag naar talent groter is dan het aanbod, wordt deze vraag binnen veel organisaties gesteld. De antwoorden verschillen per organisatie. Je krijgt ze door te focussen op de eerste fase van de employee journey: de onboardingsfase.

De 4C’s van leren: zo zorg je voor adoptie van
leren binnen je organisaties

Binnen de employee experience vormt leren de rode draad. Dat begint al bij de pre-boarding, waarin de new hire in de periode tussen het tekenen van het contract en startdatum leert over de organisatie, haar rol en verwachtingen. Een medewerker blijft leren tot aan de offboarding, waar de focus ligt op het borgen en overbrengen van kennis op collega's.

Zijn online feedbacktools de sleutel tot het
vergroten van medewerkersbetrokkenheid?

Steeds meer organisaties realiseren zich dat een traditionele beoordelingssystematiek, met jaarlijks één functioneringsgesprek en één beoordelingsgesprek, niet meer van deze tijd is. Beter past een feedbackcultuur waar beschikbaarheid en snel reageren centraal staan, met een informele insteek en zonder uitgebreide verslaglegging.

5 manieren waarop machine learning de betrokkenheid van medewerkers verandert

Je kunt weinig anders dan medelijden hebben met machine learning (ML). Te vaak wordt er kwaad over gesproken, omdat het een bedreiging zou vormen voor medewerkers. Dit is ten onrechte. ML speelt juist een belangrijke rol bij het transformeren van de werknemerservaring, het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers en het optimaliseren van loopbaanontwikkeling.

5 voordelen van
‘The Netflix of learning'

Leren doen we steeds meer online. Veel online opleidingsplatformen bieden tegen een vast bedrag een onbeperkte hoeveelheid trainingen. ‘The Netflix of learning’ noemen sommige Amerikaanse aanbieders zichzelf ook wel. Maar werkt het Netflixmodel wel echt voor leren? En wat zijn de voordelen hiervan voor je employee journey?

Employee experience
voor alle generaties

Veel millennials hebben behoefte aan flexibele werktijden, maar is jouw organisatie daar wel op ingericht? Zo wil die millennial misschien wel op dinsdagochtend vrij nemen om te kitesurfen omdat de wind goed staat, terwijl een babyboomer liever van half 9 tot 5 op kantoor zit. Hoe ga je daar mee om? En welke behoeftes heeft de millennial? Hoe zit het met de employee experience van de generaties in jouw bedrijf?

Selectie? Kies voor
ambitie en impact!

Toptalenten hebben de banen voor het uitkiezen. Hoe zorg je dat ze zich aan jouw organisatie verbinden? Talent kiest voor de organisatie waarbij zij zich kunnen identificeren met de ambitie en zien hoe zij zelf maximaal impact hebben op het behalen van deze ambitie. Heb het in het sollicitatiegesprek niet over het verleden maar over hoe de gezamenlijke toekomst er uit kan zien. Hoe gaan jullie impact maken?

Employee experience in een organisatie zonder managers is de taak van iedereen

Werknemerservaring is een populair onderwerp van gesprek en wordt vaak gezien als de kern van de 2019-strategieën voor werving, betrokkenheid en retentie. In tegenstelling tot de meer traditionele aanpak, probeert HR zich nu te focussen op de behoeften van de medewerkers. Alles met als doel een medewerkersbeleving of ervaring te ontwerpen die ervoor zorgt dat medewerkers zich gewaardeerd voelen.

De vier fasen van
employee obsession

Mensen aantrekken en snel aan je bedrijf binden in tijden van schaarste van talent. Binden en inspireren van medewerkers om hen te behouden. Continu leren en groeien om bij te blijven in de vraag naar nieuwe kennis en skills. Maar ook positief uit elkaar gaan om een connectie voor het leven te creëren. Employee obsession betekent ondersteuning bieden tijdens de gehele employee journey.

Volg HRcommunity